Mjenjacnice.hr traže najpovoljniji tečaj za vas, odnosno minimalnu tečajnu razliku između kupovnog i prodajnog tečaja tako da kod svake kupoprodaje valuta dobijete više novca i tako uštedite

  • najveća baza mjenjačnica i tečaja
  • preporuke najpovoljnijih tečaja
  • savjeti i informacije

Najpovoljniji tečaj u Zagrebu i okolici

Mjenjacnice.hr su ovaj tjedan pronašle najpovoljniji tečaj u mjenjačnici u Importanne Centru Zagreb (Trg Ante Starčevića 7, na etaži -1 , kod ugostiteljskih sadržaja)

Za informacije nazovite ih na broj: 01/3097-512. Web adresa: www.mjenjacnica.net

Mjenjačnice
Pretraga po lokaciji

Banke
Pretraga po lokaciji

Tečajni kalkulator

*Tečajni kalkulator informativnog je karaktera.

Za detaljan izračun koristite kontakt preporučenih mjenjačnica

Novac i kako ga zaraditi uz pomoć Mjenjačnica?

26. kolovoza 2012.

Da bi uz pomoć mjenjačnica zaradili novac potrebno je poznavati slijedećih nekoliko osnovnih pojmova iz svijeta financija.

zaraditi novacTečaj je omjer vrijednosti valute jedne zemlje i vrijednosti valuta neke druge zemlje/zemalja. U Hrvatskoj se najviše prate kretanja tečaja eura i tečaja dolara naspram hrvatske kune-HRK.Američki dolar-USD i Euro-EUR su dvije najpoznatije svjetske valute koje su ujedno i najlikvidnije.Uz njih valja spomenuti švicarski franak-CHF,japanski jen-JPY,britansku funtu-GBP te australski-AUD i kanadski dolar-CAD.
Tečajna lista formira se u skladu sa trenutnom vrijednošću određenih valuta na svjetskom financijskom tržištu te svaka poslovna banka i mjenjačnica pojedinačno tj.ovisno o svojim potrebama formira svoju vlastitu tečajnu listu.

Konverzija valuta označava direktan transfer iz jedne strane svjetske valute u drugu(npr.promjena valute iz dolara u eure ili iz švicarskog franka u eure…). Nekada je tečaj svjetskih valuta (američki dolar) određivala protuvrijednost te valute u zlatu. Nakon II Svjetskog Rata ta je praksa nestala, pa tečajne liste oblikuje isključivo potražnja za određenom valutom. Što je potražnja za nekom valutom veća, to je veća i njena vrijednost na tečajnim listama.

“Što je potražnja za nekom valutom veća, to je veća i njena vrijednost na tečajnim listama.”

Kako zaraditi novac u mjenjačnicama?

Da biste zaradili mijenjajući novac u mjenjačnicama, nužno je da uz poznavanje gore navedenih pojmova imate i neko osnovno predznanje iz svijeta financija. Pratite tečajne liste neko vrijeme, čitajte predviđanja financijskih stručnjaka o izgledima nekih valuta u budućnosti. Nemali broj ljudi je pohrlio u mjenjačnice prije naglog porasta vrijednosti švicarskog franka, sigurno pretpostavljate zašto. Ne uzimaju sve mjenjačnice proviziju. Pronađite one koje nude najpovoljniji tečaj i ne traže proviziju. Na taj biste način mogli uštedjeti dosta novca, pogotovo ako se radi o većoj svoti koju želite promijeniti za neku drugu valutu.

Budite jako pažljivi pri odabiru valute

Budite jako pažljivi pri odabiru valute koju ćete kupovati jer na svjetskim tržištima tečaj valute zna itekako oscilirati.Švicarski franak prema tvrdnjama financijskih stručnjaka se čini kao sigurnija tj.defanzivna valuta koja puno manje oscilira nego naprimjer japanski jen ili britanska funta. Valuta koja je najpopularnija danas možda će već sutra naglo pasti na tečajnoj listi. Uz malo sreće i znanja možete znatno popraviti svoj budžet. Sretno!

Novac i kako ga zaraditi uz pomoć Mjenjačnica?, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
VN:F [1.9.20_1166]
ocijeni ovaj post
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Novac i kako ga zaraditi uz pomoć Mjenjačnica?, 4.5 out of 5 based on 11 ratings