Mjenjacnice.hr traže najpovoljniji tečaj za vas, odnosno minimalnu tečajnu razliku između kupovnog i prodajnog tečaja tako da kod svake kupoprodaje valuta dobijete više novca i tako uštedite

  • najveća baza mjenjačnica i tečaja
  • preporuke najpovoljnijih tečaja
  • savjeti i informacije

Najpovoljniji tečaj u Zagrebu i okolici

Mjenjacnice.hr su ovaj tjedan pronašle najpovoljniji tečaj u mjenjačnici u Importanne Centru Zagreb (Trg Ante Starčevića 7, na etaži -1 , kod ugostiteljskih sadržaja)

Za informacije nazovite ih na broj: 01/3097-512. Web adresa: www.mjenjacnica.net

Mjenjačnice
Pretraga po lokaciji

Banke
Pretraga po lokaciji

Tečajni kalkulator

*Tečajni kalkulator informativnog je karaktera.

Za detaljan izračun koristite kontakt preporučenih mjenjačnica

Danska kruna

28. kolovoza 2012.

Danska kruna je službeno sredstvo plaćanja u Danskoj, Grenlandu i Farskim otocima.

danska krunaValuta je uvedena 1873. godine, a nova kruna je predstavljena 1. siječnja 1875. Kovanice su dizajnirane na način da se razlikuju jedne od drugih. U prijašnjim vremenima, vrijednost kovanica je bila jednaka vrijednosti metala od kojeg je kovanica napravljena. Zlato je upotrijebljeno za najvrijedniju, srebru za manje vrijedniju i bakar za najmanje vrijedniju. Prve kovanice je izradio Knud den Store, kralj Danske, Engleske, Norveške i Švedske, 1020. godine. Danski kraljevi su, tisućama godina, izdavali kovanice sa svojim imenima, monogramima i portretima.

Farski otoci koriste lokaliziranu verziju Danske krune, Farska kruna

Farski otoci koriste lokaliziranu verziju Danske krune, Farska kruna. Koriste seriju Danske krune, ali imaju svoje novčanice. Prve su bile izdane 1950., a kasnije su su modernizirane 1970. i 2000. godine. Grenland je usvojio zakon o novčanicama 2006. godine s ciljem da predstave posebne Grenlandske novčanice. Zakon je stupio na snagu 1. lipnja 2007. godine. Na Danskim novčanicama motivi su Danski mostovi i detalji iz okolnog krajolika. Kruna je povezana s eurom preko ERM II (European Union´s exchange rate). Danska graniči s Njemačkom, članicom eurozone i Švedskom, član Europske unije i zbog toga je dužna uvesti euro u budućnosti.