Mjenjacnice.hr traže najpovoljniji tečaj za vas, odnosno minimalnu tečajnu razliku između kupovnog i prodajnog tečaja tako da kod svake kupoprodaje valuta dobijete više novca i tako uštedite

  • najveća baza mjenjačnica i tečaja
  • preporuke najpovoljnijih tečaja
  • savjeti i informacije

Najpovoljniji tečaj u Zagrebu i okolici

Mjenjacnice.hr su ovaj tjedan pronašle najpovoljniji tečaj u mjenjačnici u Importanne Centru Zagreb (Trg Ante Starčevića 7, na etaži -1 , kod ugostiteljskih sadržaja)

Za informacije nazovite ih na broj: 01/3097-512. Web adresa: www.mjenjacnica.net

Mjenjačnice
Pretraga po lokaciji

Banke
Pretraga po lokaciji

Tečajni kalkulator

*Tečajni kalkulator informativnog je karaktera.

Za detaljan izračun koristite kontakt preporučenih mjenjačnica

HRVATSKA NARODNA BANKA d.d.

27. kolovoza 2012.

Hrvatska narodna banka središnja je banka Republike Hrvatske i time je zadužena za stabilnost valute i za opću likvidnost plaćanja u zemlji i prema inozemstvu. Njezina dobit pripada državnom proračunu. Zakonom o Hrvatskoj narodnoj banci uređeni su položaji, zadaće, vlasništvo nad kapitalom banke, njezine ovlasti i ustroj te odnos s tijelima Republike Hrvatske. Ustavnim zakonom o izmjenama i dopunama Ustava Republike Hrvatske od 15. prosinca 1997. ime hrvatske središnje banke promijenjeno je u Hrvatska narodna banka.

Cilj Hrvatske narodne banke je održavanje stabilnost cijena, a u ostvarenju svojih ciljeva je samostalna i neovisna. Njezine odluke temelje se na Zakonu o Hrvatskoj narodnoj banci. Banka ima svojstvo pravne osobe, ali se ne upisuje u sudski registar. U Zagrebu se nalazi sjedište banke, a zastupa ju guverner Hrvatske narodne banke. Na odluke koje donese tijela Republike Hrvatske ne smiju utjecati. Oni odluke ne smiju ukidati, odgađati ili poništavati. U srpnju 2008. godine donesen je novi zakon. Pravni se okvir banke dodatno usklađuje s pravnim standardima Europske unije, posebno onaj dio koji se odnosi na cilj i stupanj neovisnosti središnje banke.